Mother knows best

 

wpid-img-20150623-wa0001.jpeg“Murphy” is hier stilaan vriend aan huis. In volle proefwerkenmodus drong een ziekenhuisopname voor Ellis zich op. Niks ergs, maar meneertje kon de vieze beestjes niet langer alleen de baas. Best zielig als dat schattige babyarmpje verandert in een gemummificeerde bokshandschoen. Gezond thuis gekomen en de hittegolf netjes getrotseerd… tot we vorige vrijdag via spoed terug op de afdeling pediatrie zijn beland. Ellis blafte angstaanjagend als een hondje met veel pijn. Diagnose: valse kroep. Op zich een ongevaarlijke kinderziekte, dus na een nachtje observatie met onze puppy terug huiswaarts.
Maar de hoestaanvallen ebden niet weg, integendeel. Zijn borstkasje begon angstaanjagend naar binnen te trekken. Kalm blijven en de situatie nuchter inschatten, dat moet je dan doen. Ik -als moeder met een trauma- kan dan geweldig panikeren en in overdrive gaan. Worstcasescenario’s laaien op, dat is sterker dan mezelf. Misschien omdat ik heb ervaren dat een kind echt kan doodgaan en niet alleen in verhalen van horen zeggen?

Maar ik heb geleerd dat je beter eens meer aan de alarmbel trekt dan helemaal niet. Je kent je kind en mama’s voelen het als het niet meer oké is. “Mother knows best”, altijd een goed uitgangspunt. Ondertussen ademt hij weer rustig en kruipt hij terug in zijn normale ritme (en zijn mama ook). Met mijn drie zonen hier al op pediatrie ‘gelogeerd’, ze kennen ons en het ‘trauma’. Verpleegsters en dokters heel lief en begripvol, ook voor de mama met een bang en soms nog bloedend hart. Dankjewel!

wpid-20150625_135041.jpg

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

4 gedachten over “Mother knows best”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s