4 tips voor de paasvakantie!

Morgen is het Pasen. Chocoladegeuren dringen zich overal op en bij mij (helaas) ook binnen. De kuikens zijn twee weken thuis. Hoera! Al is het voor thuisblijvende moeders en vaders of grootouders soms ook een karwei om het nest te entertainen. En dat is hier niet anders. Enkele tips!

1 Lastminute paasdecoratie knutselen
Ik hou niet van falderalderiere, dat schreef ik reeds. Maar een vrolijk paasei, dat geeft kleur. Al pas ik voor de boom. In december plooi ik nog, maar een boom met eieren. Echt? Neen, niks voor mij. Elk zijn ding!

DSC_0820

Vandaar dat er nu eitjes aan mijn plafond hangen. Alsof ze rechtstreeks uit de klokken vallen. Voordeel is dat je geen schone takken hoeft te vinden. Ik blies enkele eitjes uit en liet Vasco ze beschilderen en beplakken met paaseistickers van de Hema. We hebben een unieke collectie. Meneer Paasei met z’n vier ogen is de favoriet. Met plakband heb ik de touwtjes aan het plafond bevestigd. Voorlopig nog geen crashes.

DSC_0837

Onze planten delen mee in de paasvreugde. Ze krijgen bezoek van leuke figuren. Zoek leuke papierprintjes en knip er paaspatroontjes uit. Bevestig op een satéstokje en plant in de aarde.

2 De Gevleugelde Stad in Ieper 10-12 april
In onze stad hebben we jaarlijks een fantastisch straattheaterfestival. Op verschillende locaties kun je genieten van theater, acrobatie, humor, goocheltrucs, muziek, lekkernijen…. Bovenal is dit alles volledig GRATIS! Een absolute aanrader en dat zeg ik niet omdat ik rasechte Ieperlinge ben, of misschien toch een beetje ;).

Beslis je om te komen? Werp vooraf een blik op de programmatie zodat je niet ter plekke bent als een voorstelling net is geëindigd. Als de weergoden het festival geen droog weer gunnen, dan is er zelfs een regenprogramma.

 3 Voorstelling Hut (3+) van 4Hoog in Perron Ieper

hutLangs een imaginair bospad neemt Kleine Zus (Ilse De Koe) je mee het woud in. Een wondermooi decor herbergt de hut waar Grote Broer (Nikolas Lestaeghe) woont.

Zondag 19 april is de laatste familievoorstelling van dit seizoen in cc Het Perron Ieper. Er zijn nog tickets voor de voorstelling van 16.30u.. Aansluitend is er een doeactiviteit in de polyvalente zaal.
Meer info over de voorstelling lees je hier. Tickets bestellen doe je hier.

 4 Shaun the sheep (3+)
Het beroemdste schaap Shaun The Sheep krijgt eindelijk zijn eigen film!

Op de boerderij leidt Shaun, het beroemdste schaap ter wereld, zijn onstuimige kudde in een ingewikkeld plan om de strenge herdershond Blitzer te bedotten, zodat hij de boer niet wakker kan maken en waardoor de kudde vervolgens een vrije dag heeft. Maar hun kapriolen hebben serieuze consequenties waardoor de boer met geheugenverlies in de stad terechtkomt. Het is aan de schapen om de situatie recht te zetten.

De film kun je bekijken in de Kinepolis. Maar waarom niet eens in de Budascoop in Kortrijk? Wist je trouwens dat je daar een zondag per maand  ’s morgens een familiefilm kunt bekijken met voorafgaand een ontbijt? Reserveren is wel noodzakelijk.

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s