Buitenspeeldag

Vandaag drukte de eerste dag van de nieuwe maand  een duidelijke stempel op zijn reputatie. Meteen een amuse-gueule geproefd van deze aprilse grillen.   Een mini streepje zon gespot, maar globaal kleurde de dag grijs en grauw. En ijskoud. Mutsen en sjaals hier in het arsenaal!

Toch lieten we onze cosy sofa (en eerlijk vaak ook de kleuterprogramma’s op woensdag)  voor wat ze was en trokken we naar buiten. Al moest ik van Vasco eerst bewijzen dat het wel degelijk vandaag Buitenspeeldag was. “Mama, zet dat toch eens op Ketnet. Ik geloof je niet. Het is zo’n slecht weer buiten.” Maar Ketnet gaf mama gelijk! Dus…
trokken we richting het jeugdstadion in Ieper. Eigenlijk is daar geen stadion meer, maar voor mij zal die plek de nostalgische titel altijd blijven dragen. Vandaag staat er een betonnen massa. In feite een fuifzaal, maar de infrastructuur wordt ook gebruikt door de speelpleinwerking Sporrewoan. De sfeer van vroeger, aaaah. Liefdes ontmoet. Liefdes gebroken. Veel gebasketbald. Croque monsieurs gegeten. En waterijsjes met twee stokjes, voor 10 frank. De roze waren trouwens de beste. Dat mijn zonen daar niet kunnen gaan sjotten onder een afdak en wat rondhangen en meisjes spotten. Eigenlijk is dat triest. In onze stad is er nergens nog een overdekte open plek als die van toen. Vroeger was alles gewoon beter?
wpid-buitenspeeldag_round.jpg

Maar vandaag een aangename dag – zonder afdak nu- met véél spelende kinderen. De speelpleinwerking bokste een geweldig afwisselend programma in elkaar. Kleine en grotere kinderen vonden hun gading. Springkastelen, gocarts, grime, zandspelen…

Ondanks regen en bijtende wind genoot Vasco. Al was er weer eerst een koek en een ijsje nodig voor mijn bangerik wat ontdooide. Heeft ie niet van mij ;).

wpid-20150401_162125_adrian_round.jpgwpid-20150401_164209_sanna_round.jpg

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s