Daar is de lente, daar is de zon

Onze winter zit erop. Maandag 9 maart voelde koud binnenin, maar de lente geeft goesting in het leven. De dood heeft nooit het laatste woord. Die gedachte bracht mij Ellis. Het gedicht Morgenkind beschrijft beeldend ons gemis, velen schreven ons dit op een kaartje.
Wij zullen je herkennen
in elk ontluikende knop,

in elke druppel die glinstert,
in elke zon die verwarmt.

Hij wordt echt herkend. Ik voel het aan mensen dichtbij die zich verspreken. “Kijk eens in de wasmand van Scott.” Of. “Scott is ook helemaal zijn papa.” De komst van de lente herinnert ons aan het kleine en aan dit kostbare leven. De ontluikende knop schudt wakker.

Om nooit te vergeten wat kostbaar is, proberen we elk jaar rond 9 maart iets leuks te doen. Een uitstap die niet op de lange baan wordt geschoven.  Niet alles willen sparen voor later. Leven doe je nu! 9 en 10 maart proefden we samen met Vasco van een memorabele tijd in Parijs (verslag daarvan volgt op de blog). Het verlies van Scott kruidt bij momenten toch geweldig ons leven. Dankbaar, zo dankbaar.

eiffel

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

One thought on “Daar is de lente, daar is de zon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s