Geboorteboom planten – 3 bomen 2 kindjes

Op een wintermorgen met een aarzelende lentezon trokken we voor de derde keer richting Hollebeke voor het planten van Ellis’ geboorteboom. Elk jaar eind februari organiseert de plaatselijke Gezinsbond dit gebeuren. Een initiatief met alleen maar voordelen, want het landschap kleurt langzaam groener, de lucht wordt gezuiverd en het brengt mensen samen. Na het planten van je boom (+fotoshoot) warm je je op aan een heerlijke kop dampende soep en hartverwarmende gesprekjes. “Eet hij ook al fruitpap? Die van ons heeft al vier tanden!”

DSC_0764

Deze uitstap was speciaal voor ons nest. Twee keer trokken we er met Scott op uit. Een keer naar vzw Matthijs waar hij zo welkom was, een paar dagen later naar de Komenseweg voor zijn geboorteboom. Ijskoud weer die ochtend, dat herinner ik me nog goed. Roerloos lag hij verstopt onder een fort van dekens. Nee, Scott zouden we niet uit zijn kinderwagen halen
voor foto. Kou noch ziekteverwekkers waren welkom.

Hij werd geboren, hij leefde. Zijn boom werd geplant. Aarzelend over de toekomst, maar toch vol trots. Zijn naamkaartje werd door de stadswerker slordig op de boom bevestigd. Precies of de boom keek de andere kant op. Als een voorbode voor wat komen zou.

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s