Babymijlpalen#2 Over stoppen met borstvoeding – de strijd

Ik ben een borstmoeder. Dat was niet voorbestemd of erg bewust, ook niet koste wat het kost. Ik probeerde en dat lukte meer dan aardig. Vasco heeft exact vier maanden borstvoeding gekregen, ik had het mooi gevonden dat nu even lang te doen. Scott dronk ook mijn melk, maar dat was een heel ander verhaal. Eentje van een koe en een melkmachine. Daarom wellicht dat ik nu verschrikkelijk opzie tegen kolven. Ellis en ik plakken dus nogal aan elkaar. Maar hij is vandaag net 16 weken geworden. En ik durf te zeggen dat het voor mij nu wel bijna goed is geweest. Alhoewel-

hongerAls je zelf voedt, dan gedraagt je lichaam zich nog wat zwanger. Mijn lijf zit m.a.w. nog overvol hormonen en die zijn des duivels (ask any husband). Altijd en overal heb ik het te warm. Dan is er ook nog mijn onstilbare honger. En afvallen omdat je borstvoeding geeft, dat klopt hier in elk geval niet. Daar moet ik echt heel wat voor doen (of beter laten). Stoppen spookt dus in mijn hoofd. Eens dat spookje daar is, weet ik uit ervaring dat de strijd begonnen is. Want hoe graag je ook stopt, je wordt heen en weer geslingerd tussen een drang naar vrijheid en een immens schuldgevoel. Geen idee waarom ik me schuldig zou moeten voelen. ’t Is alsof ik hem te kort zou doen. Terwijl ik heel goed weet dat kunstvoeding een kwaliteitsvol alternatief biedt. Hormonen, daar zijn ze weer.

Toch neemt de drang naar wat vrijheid het stilaan over. Ellis dronk slechts enkele keren uit een flesje en dat ging goed. Tot nu. Mijn baby weigert pertinent de fles. Brullen, rood aanlopen, zich afstoten en de fles zelfs wegslaan. Ook bij papa werkt het niet. ’t Schijnt dat een baby de melk van mama tot op aanzienlijke afstand kan ruiken. Een of ander forum vertelde me dat ik maar beter het huis verlaat, wil hij toch eens lurken aan de fles. Mocht er iemand nog een gouden tip hebben, ik hoor het graag! Geduld, vast de sleutel tot succes!?

 

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

One thought on “Babymijlpalen#2 Over stoppen met borstvoeding – de strijd”

  1. Bij mij lukte het om papa het flesje te laten geven (Joran). Gelukkig moest ik daarvoor mijn huis niet verlaten. Geef je al vaste voeding. Ik gaf daarbij ook altijd wat water via een flesje en zo lukte de overgang gemakkelijk (Lorin en Miro). Maar geen enkele baby is dezelfde hé. Mss eens laten brullen (hoe hard dit ook mag klinken en hoe pijnlijk dit voor je moederhart is) en nadien nog eens het flesje proberen. Ofwel is het een volhoudertje. (Miro geef ik nog steeds de fles. Hij weigert zijn melkfles alleen te drinken. Das ons mama-babymomentje).
    Succes met het proberen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s