2014 in 4 beelden

cupcakeOns jaar begon in Antwerpen, een uitje met ons twee. Daar voelde ik voor het eerst een speciale gloed over me heen. ’t Was in de cinema tijdens onze eerste film van het jaar – The wolf of Wall Street- dat ik een opvlieger en een klein angstaanvalletje gepaard met een bloeddrukdaling kreeg. Tot ergernis van mijn cinefiele wederhelft die zo zijn aandacht moest verdelen tussen de film en zijn aanstellerige vrouw (wisten wij toen veel). Behalve dit voorval wel ontzettend genoten van deze trip, waar alles nog smaakte en ik nog niet met mijn hoofd boven het toilet hing.

zomerVanaf maart braakte ik erop los, met enkele weken rust thuis als gevolg. Deze keer vlug aan de alarmbel getrokken of ik belandde terug aan een infuus in het ziekenhuis. Eigenlijk vlogen de weken voorbij en op automatische piloot ging ik zwanger de zomer in. Deze foto illustreert prachtig mijn vakantiemodus. Vooral in juli was het vaak broeierig heet. Ons zwembadje in de tuin bood een beetje soelaas. Overdag nestelde ik mij in de zetel met de ventilator non-stop op mijn zwetende zwangere massa gericht.

16septEventjes getwijfeld. Maar deze is vanzelfsprekend mijn beeld van het voorbije jaar. Het hoeft weinig woorden. De eerste negen maanden van 2014 stonden gelijk aan stress en angst. Op 16 september brak de hemel open.

humorDeze herfst heb ik vooral genoten van ons gevulde huis. Van de vele wasjes, de warmte onder een dekentje, de kakofonie van een opstandige kleuter en babygehuil. Ons weekendje weg naar Zeeland, voor het eerst met vier. Humor hield ons in de donkerste dagen nog een beetje overeind. Dat is en blijft ons grootste wapen tegen een val in het diepe.

Voor 2015 hoop ik op vijftien kilogram minder Josfien. Doorbijten wordt het werkwoord van volgend jaar, al zal het niet in veel cupcakes zijn. Hopelijk net als in 2014, weinig of zelfs geen ziekenhuisverblijven. Een goede gezondheid, dat is echt het enige wat telt. En weinig wolken – voor iedereen. Tot volgend jaar!

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

4 gedachten over “2014 in 4 beelden”

  1. Groot gelijk. Niet beginnen met grote voornemens die toch niet kunnen lukken.
    Je moet denken, ieder minuutje dat ik loop, is een stap dichter naar mijn voornemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s