’t Hoeveelste ist?

Overal waar ik tegenwoordig beland, krijg ik bijna onvermijdelijk dé vraag: en ’t hoeveelste ist? Dat komt door de kinderwagen aan mijn hand. Precies of wij vragen dat om de moeder te quoteren. Moeder van een, twee, drie of meer kinderen. Het een is blijkbaar het ander niet.

zeelandSowieso is het een lastige vraag voor me. Mijn antwoord hangt af van mijn gemoed. Meestal zeg ik het zoals het is: hij is mijn derde, maar ik ben eentje verloren. Op onbekend terrein zeg ik vaak gewoon drie. En als ik een slechte dag heb en geen zin in vragen of compassie, antwoord ik twee. Maar dat is moeilijk, want ik krijg dat amper over mijn lippen. Dat voelt alsof ik lieg en het korte leven van Scott ontken.

‘t Blijft een heel vervelende vraag en mijn eerlijkste antwoord creëert vooral een ongemakkelijk gevoel bij de vraagsteller. Dan doet het er niet meer toe hoeveel kinderen ik nu eigenlijk heb. Dan is het een plots écht het ander niet.

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

4 gedachten over “’t Hoeveelste ist?”

  1. Of hoe sommige mensen niet stil staan bij wat ze zeggen of vragen.
    Ook ik krijg jammer genoeg als antwoord bij mijn 3 gezonde zonen “Zo jammer dat je geen meisje hebt.”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s