Over mijlpalen#1 Smile baby!

Vanaf hun zes weken kun je bij een baby’tje een sociale glimlach verwachten. Mijn God, wat verlangde ik hiernaar. Meer dan vroeger sta ik bewust stil bij al die mijlpalen. Scott stierf toen hij exact tien weken oud was en een echte glimlach heeft hij mij nooit kunnen schenken. Als kersverse moeder is het moment waarop die mondhoekjes naar boven krullen zo’n magisch gevoel. “Kijk, hij lacht!” Meteen vergeet je dat jouw oogwallen tot op je eigen mondhoeken hangen en vergeef je dat boeleke zijn nachtelijke huilconcerten.

Ellis is nu bijna negen weken oud. Hij lacht. Ik smelt. Ik mijmer. Zijn eerste tien levensweken zijn bijna voorbij. Tien weken Ellis en tien weken Scott. De hemel en de hel. 

Vaak zeggen mama’s mij dat ze zich gewoon niet kunnen inbeelden hoe het geweest moet zijn en gelukkig maar. Enkel als ik hun baby voor altijd van hen zou wegnemen, dan zouden ze het begrijpen. Dat de leegte er altijd is. Ook met een nieuwe, gezonde baby. 

Lachen en mooi zijn. Wat kan hij dat toch goed! Zijn volgende mijlpaal wordt voor mij een hele moeilijke: tien weken oud worden. Dit weekend ontsnappen we eventjes richting Zeeland. Uitwaaien en opgelucht ademhalen dat het eindelijk zover is! 

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

One thought on “Over mijlpalen#1 Smile baby!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s