Kunstendag voor Kinderen

Gisteren was het Kunstendag voor Kinderen, een dag waarop je samen met je familie voordelig kunst kunt beleven. Ook in Ieper in het Perron konden klein en groot heel wat cultuur snuiven. Je kon er knutselen, lezen in een supergezellige snoezelbibliotheek en er was ook theater op maat van de allerkleinsten.

Die schop onder mijn kont- waarover ik het in mijn vorige post had-, zorgt ervoor dat ik mijn moederlijke vermoeidheid nu en dan verbijt en uit mijn zetel rabbel. Zo maakten Vasco en ik zondag een tamboerijn. Twee kartonnen borden, wat plakband, verf, rijst en je bekomt een gepersonaliseerd muziekinstrument! 

Eigenlijk hoeft het absoluut niet altijd bombastisch om leuk en betoverend te zijn. Zo zagen we ook de voorstelling ‘De koning zonder schoenen’ van 4HOOG. In een pittoresk gecreëerde tent van majestueuze tapijten en een op Margritte geïnspireerd decor, keken we hoe een koning afscheid moest nemen van zijn allermooiste koninklijke gouden schoenen. Wenen dat die koning deed, zakdoeken vol. Bleken er uiteindelijk muisjes in zijn gouden paar te wonen en die hadden zelfs een zwembad! Een verhaal over echte rijkdom, liefde en loslaten. Moeder en zoon waren allebei betoverd en dat voor vijf euro.  

Omdat het Studio 100-gehalte zowat overal genoeg binnenkomt, zijn de theaterproducties als deze een echte aanrader! Ook ik dacht dat Vasco nog te klein zou zijn om zoiets gepast te kunnen volgen. Niks van dus! Dit seizoen zijn er trouwens nog twee gelijkaardige familievoorstellingen (3+) te zien in het Perron. Meer info vind je op hun site

Iemand nog tips als deze?

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s