Joie de vivre

Sinds maandag 31 december ligt onze Scott op de afdeling neonatologie in het AZ Sint-Jan in Brugge. Vandaag is hij exact 19 dagen oud en nog steeds niet thuis…

Hoe erg het ook klinkt, maar zelfs zijn afwezigheid hier in huis went een beetje.
Bij mijn thuiskomst stortte ik in elkaar.Pas bevallen en thuiskomen zonder je baby. Volgens mij is dat op zich al het ergste wat je als moeder kunt ervaren.
Alles stond al weken klaar. Het park was terug op en top babyproof gemaakt. De maxicosi en wandelwagen tot in het diepste vezeltje gereinigd. Alle kleertjes netjes gewassen en gevouwen. En dan kom je thuis in een immense leegte. Stilte en verdriet.

Toch moet je verder. Het leven is niet altijd wat je ervan verwacht. Dat wist ik al geruime tijd. Maar dat dit net ons, mij, moest overkomen. Waaraan heb ik dit verdiend?
Tranen heb ik gelaten. De babyblues maal oneindig.

Vandaag, negentien dagen na Scotts geboorte, ben ik al een stap verder. Het eerste grote verdriet heeft plaats gemaakt voor een soort van aanvaarding.
Soms erger ik me een beetje aan sms’jes met boodschappen als: ” We hopen dat alles goed komt met Scott.”  Het komt nooit ‘goed’. Maar wat is goed? Wat bedoelt men dan? Is het misschien niet ‘goed’ dat Scott zal zijn zoals hij altijd is geweest?
Neen, het komt goed omdat wij hem een plaats zullen geven in ons leven. Een bijzonder kind heeft immers ook héél bijzondere ouders. Zo blij zijn we met onze Scott. Hij wordt onze uitdaging, onze joie de vivre!

Advertenties

Gepubliceerd door

josfien

Ik ben Josfien. 33 en vol goede voornemens voor de jaren met een 3 vooraan. Het verlies van mijn tweede zoon heeft me getekend maar niet vastgeketend. La vie, c'est profiter des petites choses!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s